Історія компанії НР та лінійка ноутбуків бренду
5 хв прочитання

Hewlett-Packard: історія компанії, що випускає ноутбуки

Компанія Hewlett-Packard відома насамперед своїми моделями ноутбуків. В асортименті бренду представлені лептопи для різних завдань: бізнесу, геймінгу, компактних ультрабуків для подорожей та офісу. А також широкоформатні моделі, здатні замінити професійні ПК. А чи всім знайома історія компанії НР?

Визначальні дати становлення компанії

Історія бренду розпочалася у 1934 р., коли познайомилися майбутні інженери-електронщики Б. Хьюллет та Д. Паккард. Результатом тандему талановитих людей стала компанія Hewlett-Packard (HP) у 1939 році.

Спочатку НР випускав різну електроніку. Так, першою моделлю тандему став ауді осцилятор HP Model 200A – пристрій для тестування звукової апаратури. Попри те, що перші продукти засновники розробляли буквально на колінах, у гаражі, модель стала популярною. Компанія Disney придбала 8 штук, мотивуючи це нижчою ціною без втрати якості.

Подальша хронологія бренду виглядає так:

  • У 40-і роки компанія запустила виробництво спеціальної апаратури для німецьких підводних човнів. Генератори сигналів та подавлювачі радарного випромінювання зарекомендували себе так добре, що компанія міцно стала на ноги.
  • До початку 60-х у Hewlett-Packard працювали вже тисячі співробітників, а доходи сягали кількох мільйонів. Бренд набув популярності практично у всьому світі.
  • У 1966 році було випущено перший ЕОМ НР 2116A. Його ціна становила 25-50 тисяч доларів (залежно від комплектації).
  • Наприкінці 60-х світ побачив настільний калькулятор HP 9100A. Девайс мав велику кількість функцій, міг використовуватися як накопичувач на магнітних картах та принтер.
  • У 1972 році компанія представила науковий калькулятор HP-35. Неймовірну популярність моделі забезпечив розмір. Вона поміщалася в кишеню.

У наступне десятиліття НР представляла світу різноманітні мініатюрні пристрої для дому та офісу. У результаті до 80-х компанія стала провідним гравцем у світовому виробництві електроніки.

Прорив на ринку

У 80-х роках НР буквально з нуля створює нішу принтерів і випускає перший струменевий варіант, який приносить фірмі приголомшливий комерційний успіх. Далі слідує лазерна модель з можливістю заправки картриджа. Це стало проривом на ринку і дало світові нове уявлення про друкарські пристрої.

З комп’ютерами справа йшла складніше. Довгі роки компанія не могла закріпитись у цій галузі. Навіть лептопи Omnibook з процесором від Intel не принесли очікуваного успіху. І лише злиття з Compaq у 2001 році дозволило поступово досягти бажаної мети. Першою сходинкою на шляху до успіху став випуск Compaq Evo у 2002 році.

Сьогодні НР посідає друге місце на ринку комп’ютерних технологій. І завдяки невтомній роботі міцно утримує ці позиції.

У 2015 році компанія розпалася на дві: HP Inc., що спеціалізується на електроніці для звичайних користувачів, і Hewlett Packard Enterprise (HPE), яка наголошує на корпоративних клієнтах.

Лінійка ноутбуків

Лінійка лептопів Hewlett-Packard настільки велика, що буквально кожен може знайти модель під свої запити. Це:

  1. Бюджетні та невибагливі ноутбуки для навчання серій HP 15, 17, 250, 255. Чудово справляються з більшістю повсякденних завдань, текстами, переглядом інтернету, фото та відео.
  2. Робочі інструменти HP Elite X2, EliteBook. Це компактні пристрої зі стильним оформленням, функціональні та надійні.
  3. Універсальні пристрої, які підходять для вирішення будь-яких завдань HP Envy, Envy x360. Ідеальні помічники у навчанні та роботі, серфінгу в мережі.
  4. Ігрові лептопи HP OMEN. Відрізняються високою швидкістю роботи та приголомшливою продуктивністю.
  5. Лептопи бізнес-класу HP ProBook, ProBook x360, HP ZBook. Пристрої виконані у стильному, строгому дизайні, потужні, продуктивні, підтримують сучасні технології.
  6. Стильні та компактні іміджеві ультрабуки HP Spectre, Spectre Pro, Spectre x360. Висока якість збірки, довговічність та неповторний дизайн виводять лептопи на абсолютно новий рівень.
  7. Девайси для розваг Pavilion з великими якісними дисплеями, солідною автономністю та різними варіантами виконання.

Підсумки

Компанія HP давно вже стала синонімом якості, і навіть найбюджетніша техніка у виробника успішно працює довгі роки. Це основні її переваги. Розробники пропонують широку лінійку моделей. Кожен підбере лептоп за ціною, характеристиками, дизайном та призначенням.

Поділіться цією статтею
Залишити коментар